Sečanj- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević  posetio je danas opštinu Sečanj i održao sastanak sa predsednikom opštine Predragom Rađenovićem i njegovim saradnicima.

Ministar Zoran Đorđević podsetio je da je opština Sečanj jedna od siromašnijih opština treće kategorije i da kao takva ima prava na određene subvencije od Pokrajine i od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i istakao je da je sa predsednikom opštine imao konstruktivan sastanak.

„Ministarstvo želi da inicira da lokalna samouprava razvija udruženja koja su potrebna građanima Sečnja, s obzirom da su oni treća kategorija, imaju pravo da traže od države povraćaj sredstava. Želja nam je da imaju više informacija i da kroz tu informisanost  što pre dođu do svojih prava i da ta prava pruže svojim  građanima“, rekao je ministar Đorđević.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović istakao je da je poseta Ministra Zorana Đorđevića veoma značajna za ovu opštinu.

„Na današem  sastanku sa ministrom Zoranom Đorđevićem dogovorili  smo se da ćemo rešiti rampe za invalide na svim javnim objektima i da opština treba da obezbedi prostorije za rad Udruženja invalida, a ministar je obećao pomoć oko opremanja tih prostorija.“, rekao je Predrag Rađenović.

 

Ministar Zoran Đorđević održao je sastanak i sa članovima Udruženja invalida opštine  Sečanj i upoznao se sa radom, aktivnostima i planovima tog udruženja. On je rekao da je vlada Republike Srbije zauzela stav da jasno i transparentno vodi svoju politiku, bez obzira na poteškoće koje ima.

„Sa članovima Udruženja invalida održali smo sastanak sa željom da im pomognemo zajedno sa opštinom Sečanj. Dogovorili smo se da u narednom periodu  opština pronađe prostor koji će biti namenjen ovom udruženju, mi ćemo kao Ministarstvo finansirati opremanje tog prostora, jer ovi ljudi to zaslužuju“, rekao je ministar.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević istakao je da je danas imao redovan sastanak sa ministrom finansija Sinišom Malim na kojem su razgovarali o povećanju minimalne cene rada, penzija i socijalne pomoći i istakao da uskoro očekuje njihovo povećanje.

Željko Ilić predsednik Udruženja invalida opštine Sečanj zahvalio se ministru i predsedniku na održanom sastanku i prilici da razgovaraju o problemima na kojima nailaze u svom radu.