Zrenjanin- Pogledajte  program manifestacije „Banatska bajka“ u Gradskoj bašti za period od 12.  do 18. juna 2019. godine:

PONEDELJAK, 12. AVGUST

 – 18.30h  – Japanska tehnika lečenja “REIKI”  Igor Kekenj Shihan majstor učitelj u Gendai Reiki ho pravcu Reikija sa kaiden majstorskim stepenom u Usui teate Reikiju.

20h  – Milica Dosković – vokalna solistkinja,

– 21.30h –  Film: “Kako se rešiti zeta”(komedija)

Uloge: José Coronado, Javier Cámara, Roberto Álamo, Pilar Castro, Carmen Ruiz, María Pujalte Režija: Carlos Therón

Trejler: https://youtu.be/ecuLx3kb53o

Najgledanija ovogodišnja španska komedija “Kako se rešiti zeta”, koja je samo u rodnoj zemlji zaradila deset miliona evra, ide korak dalje u urnebesnim zapletima i ismeva sve ono što nas brine kao društvo pod terorom savremenog pogleda na svet. Najveći košmar za svakog oca koji ima ćerku počinje onda kad njegova mezimica odraste i dođe dan da ga upozna sa svojim dečkom. Obično je to neizbežno odvratan tip koji želi samo jednu stvar od njegove predivne devojčice. I upravo taj dan osvanuo je za Artura, Polija i Ćusa. Njihove slatke ćerkice odlučile su da bace svoju budućnost u smeće, tako što su se spetljale sa trojicom gnusnih momaka. Stoga, njihovim očevima ne preostaje ništa drugo nego da ujedine snage kako bi ih se rešili. To znači – rat u kojem se ne biraju sredstva da bi potencijalni zet nestao sa lica Zemlje. – Kad sam prvi put čuo za film “Kako se rešiti zeta”, pomislio sam: “Što je ovo dobra ideja, voleo bih da sam je ja izmislio”. Ali bio sam svestan da je potrebno mnogo iskustva i stručnosti da bi se od dobre ideje napravila isto tako dobra priča. Onda je do mene došao scenario, koji su napisali Žozep Gatel i Manuel Burke. Bio sam faciniran njegovom strukturom i smešnim dijalozima. Međutim, ubrzo se ponovo pojavilo ono “ali”. Odličan scenario ne znači ništa bez dobrih glumaca. Da li zbog velike želje da uradimo dobru komediju ili spletom srećnih oklonosti, okupili smo dobru glumačku ekipu sa kojom smo našli zajednički jezik. Kad sam prihvatio da budem kapetan tog “broda”, shvatio sam da je jedini razuman način da dobijem ono što želim bio taj da zaboravim na odgovornost i uživam na svakom snimajućem danu, u nadi da ću uspeti da prenesem publici deo tog uživanja. Na kraju, režiseru komedije je najvažniji zadatak da se dobro provede, a ja jesam, kao dečak u zabavnom parku – istakao je reditelj Karlos Teron.

 

UTORAK, 13. AVGUST – “VINSKO VEČE”

 

20h – Udruženje vinogradara Taraš – Duo „Joca i Brana“

 

SREDA, 14. AVGUST – MULTIMEDIJALNO  VEČE

 

  • 20 h – Miloš Galetin i Slavica Majin, pesnici – Novi Bečej
  • Druženje žena „Sva lepota sveta“

 

ČETVRTAK, 15. AVGUST 

DEČJI PROGRAM

 

18h – Baletska škola „Delfina“

 19h – Muzički euterpa studio MES;

21h – Film : “Manu-munja” (DEU, 2018, 88’) – animirani dečiji i porodični film, sinhronizovan na srpski

 

 

“Munja – Munja” je moderna priča o tome kako potpuni stranci mogu da žive zajedno u jednom društvu. Scenario je nominovan kao najbolji scenario za film na Međunarodnom festivalu animiranog filma FMX Festival u Nemačkoj i dobitnik je prve nagrade na dečjem festivalu u Amsterdamu za projekat koji najviše obećava.

PETAK 16. 8.

– 20h – Melenački tamburaši „Džo i drugari“

 

SUBOTA 17. 8.

– 20h – „Bid Bend“ Gagić i prijatelji

 

NEDELJA 18. 8.

– 19.30h – Tekvondo klub Zrenjanin,

20h – Karate Klub „Banatski cvet“

 

KARAVAN BANATSKE BAJKE

  • Poseta selima sa programima Banatske bajke

 

  • Stajićevo – 16. avgust 19h
  • Čenta – 18. avgust 19h

 

  • Svi program su besplatni.

 

  • U slučaju lošeg vremena, kiše, vremenskih nepogoda i nepredviđenih vremenskih okolnosti, program će se po dogovoru i potrebi organizovati u zatvorenom prostoru, u prostoru Barokne sale Gradske kuće ili u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

  • Organizator zadržava pravo izmene programa.