Politika- U cilju usklađivanja rada i roditeljstva, za podsticaj zapošljavanja mladih majki, predsednik Gradskog odbora POKS Petrovgrad Ljubomir Stanisavljev predlaže da za kvalitetnije uslove demografije i populacione politike, grad Zrenjanin izdvoji u jednokratnom iznosu od 200.000,00 dinara za finansiranje i samozapošljavanje 20 majki iz prigradskih i seoskih sredina. Sredstva da budu namenjena za delatnosti proizvodnje, uslužnog zanatstva, bavljenja poljoprivredom i dr.

Da se uz zahtev dostavi dokaz o ispunjavanju uslova (očitana lična karta, dokaz da se majka nalazi na evidenciji Nacionalne službe). Izvod iz matične knjige rođenih za dete/decu – pribaviće se po službenoj dužnosti.

Nakon selekcije po podnetim Zahtevima, koju će izvršiti stručna Gradska Komisija, da bude sprovedena i obuka koju bi organizovala Privredna komora Zrenjanin ili Regionalni edukativni centar-Banat : „Edukacija kroz biznis“.
„Nakon sprovedene obuke za razvoj preduzetništva, mlade majke će pristupiti izradi biznis plana, na osnovu kog će se doneti konačna Odluka za sufinansiranje najboljih biznis planova. Nezaposlena majka koja ostvari pravo na podsticijana sredstva za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost – ističe Stanisavljev.