Sport- Tradicionalna IX kajakaška regata „BEGEJ 2019“ održaće se u subotu 17.08.2019.godine na reci Begej ispred prostorija kajak kluba Begej, kod supovog most, a pored Vojvođanske banke – staklena kula, sa početkom prve trke u 10h a zadnja u 13h.

Planirano je da se održe 23 trke za mlađe pionire i pionire, kao i svake godine najzanimljivija trka biće MIX K-2 (muško/ženska posada) koja je ujedno memorijalna, posvećena dugogodišnjem članu i sekretaru kluba Jovici Manojloviću. U svim trkama, troje prvoplasiranih osvajaju medalje, dok prvoplasirana posada u MIX K-2 osvaja i pobednički pehar. Kajak klub „Begej“ će na ovom takmičenju sa 14 takmičarki i takmičara u pet disciplina.

„Želimo da izrazimo žaljenje, obzirom da se ovo takmičenje u Zrenjaninu održava po deveti put u nizu, okupi oko 300 takmičara iz Srbije i država iz okruženja, a pomoćnik Gradonačelnika grad Zrenjanin zadužen za sport i predsednik radne grupe za sport ne prepozna kao važno i bitno takmičenje za promociju ovog specifičnog sporta na vodi i grada Zrenjanina, i tako nas odbije konkursom za sportske manifestacije. Mi kao organizatori nećemo odustati od organizacije ovog takmičenja, obezbedićemo sredstava od donatora i sponzora  kako bi se tradicija nastavila, jer smatramo da je ovo prvenstveno promocija našeg sporta sa dugom tradicijom i grada Zrenjanina“, navodi se u saopštenju Kajak kluba Begej.