Zrenjanin- U okviru 34. Dana piva, sinoć je na Trgu slobode, zajednički koncert pod nazivom „Dame Evrovizije“, održala Zrenjaninska filharmonija, Novosadski big bend, Nevena Božović, Jelena Tomašević, Saška Janković i Bojana Stamenov pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

 

 „Manifestacija „Dani piva“ jedna je od retkih manifestacija koja, uz estradna dešavanja, promoviše i kulturu, neguje tradiciju grada Zrenjaninske filharmonije i podržava muziciranje mladih, što je značajno ne samo u lokalnim okvirima, već i na nivou države“, rekao je dirigent svetskog renomea Fedor Vrtačnik.

Fedor Vrtačnik  sarađuje sa simfonijskim orkestrima širom sveta (Kalifornijska filharmonija, Njujorška filharmonija, Detroitski simfonijski orkestar, Praška filharmonija, Beogradska filharmonija, Makedonska filharmonija) ali i sa svetski poznatim muzičarima poput Stinga i Robija Vilijamsa.

 

Nevena Božović rekla je da davno nije boravila u Zrenjaninu i da joj je drago da je u sinoć nastupala sa vrhunskim muzičarima i damama koje dobro pevaju.

Sedmog dana 34. Dana piva posetioci mogu uživati u raznovrsnim programima, radionicama, predstavama, kao i muzičkim sadržajima na više lokacija u gradu. Na gradskom stadionu u  8 časova biće održan Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine.  Koncert na Trgu slobode održaće Crvena jabuka , dok će na Žitnom trgu Halid Bešlić zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.

KOMPLETAN PROGRAM 34. DANA PIVA POGLEDAJTE OVDE