Grad Zrenjanin odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite.

Pravo na regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu ostvaruju studenti koji moraju da ispune sledeće uslove:

– da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina;
– da svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina;
– da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije;
– prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

Grad će u punom iznosu regresirati prigradski prevoz na osnovu kalendara za tekuću školsku godinu visokoškolske ustanove studenta, a prema važećem cenovniku prevoznika kome je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zrenjanina.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

Za utvrđivanje prava na regresiranje troškova prigradskog prevoza studenti podnose sledeću dokumentaciju:
– zahtev na predviđenom obrascu;
– potvrda/uverenje visokoškolske ustanove da se student školuje na teret budžeta i da prvi put upisuje godinu studija prvog ili drugog stepena;
– uverenje nadležnog Centra za socijalni rad da su studenti ili njihova porodica korisnici novčane socijalne pomoći odnosno da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite;
– uverenje o prebivalištu na teritoriji grada Zrenjanina.

ROK ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA I DOSTAVLjANjE DOKUMENTACIJE:

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom teče od dana raspisivanja javnog poziva i otvoren je tokom školske 2019/2020. godine predviđene školskim kalendarom visokoškolske ustanove studenta.

NAČIN DODELE NOVČANIH SREDSTAVA:

Zahteve za utvrđivanje prava na regresiranje troškova prigradskog prevoza studenati podnose na predviđenom obrascu i sa potrebnom dokumentacijom predaju u kancelariji broj 10, Odeljenja za društvene delatnosti, Gradske uprave grada Zrenjanina, pisarnici Gradske uprave ili poštom na adresu Gradska uprava grada Zrenjanina, Odeljenje za društvene delatnosti, Trg slobode 10.
Rešenje o utvrđivanju prava na regresiranje troškova prigradskog prevoza studenata (u daljem tekstu: Rešenje) donosi se u roku od 30 dana od dana prijema zahteva studenta.
Na osnovu Rešenja, Odeljenje za društvene delatnosti sačinjava listu studenata-korisnika prava na regresiranje troškova prigradskog prevoza i svakog meseca istu dostavlja prevozniku kojem je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Zrenjanina, NET BUS CO DOO, Beogradska 22, 23000 Zrenjanin.

Sve bliže informacije o regresiranju prigradskog prevoza studenata mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija br. 10 ili putem telefona 023/315 0183.