Politika- „Seća li se iko kada je neki gradski zvaničnik dao izjavu o pijaćoj vodi ili izgrađenom prečistaču? Ja ne. Letos su se kleli da je posao skoro pa gotov, obećavali nam kule i gradove, a sada ni reč ne pregovaraju. Šta stoji iza te tišine ne možemo pouzdano znati, ali jasno je da nije ništa dobro i zato moramo da reagujemo“, tvrdi odbornica Demokratske stranke Alisa Kockar.

Da se podsetimo, poslednja vest koju je gradska uprava objavila na svom sajtu jeste izveštaj sa konferencije investitora, u kom se navodi da su rezultati analiza na dnevnom nivou odlični i da će u roku od 10-ak dana imati spremnu svu neophodnu dokumentaciju na osnovu koje grad može da podnese zahtev za ukidanje zabrane. Od isteka tog roka prošlo je više od mesec dana, a niko se ne oglašava.

Alisa Kockar pojašnjava: „Naravno da smo znali da se to neće desiti, jer nije prvi put da obećavaju ono što ne mogu da ispune, alo negde se valjda mora povući granica. Neko mora da preuzme odgovornost za to što je prošlo više od 4 godine od kako je fabrika trebalo da počne da isporučuje pijaću vodu građanima, a mi i dalje imamo samo mačku u džaku i nešto što nas košta, a ne daje rezultate. Ako investitora nije stid, ako vlast ne prihvata odgovornost ni na ličnom ni na političkom nivou, ako i tužilaštvo sramno ćuti… ko je onda ostao da brani građane? Ko će odbraniti naš grad i našu državu? Situacija jeste teška, ali je jedno sigurno: mi nećemo odustati i građani uvek mogu da računaju na nas.“