Zrenjanin- Svečani koncert 17. „Međunarodnog susreta mladih“ biće održan u subotu, 5. oktobra sa početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

Tokom manifestacije, koja je počela 28. septembra, uspešno je održan veliki broj  proba, koncerata, ekskurzija u kojima su učestvovali mladi ljudi, uzrasta od 14 do 20 godina iz sedam zemalja: Nemačke, Poljske, Mađarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije, koji čine orkestar.

Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, kao jedini učesnik iz Srbije, priključila se projektu 2003. godine i  po prvi put je, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, domaćin i organizator Međunarodnih susreta mladih (Internationalen Jugendbegegnung).

 

Na svečanom koncertu na programu su:

 

F.Schubert – VIII simfonija u h-mollu, „Nedovršena“

  1. A. Mozart – Simfonia concertante u Es-duru za obou, fagot, hornu i klarinet

Dirigent: Tomislav Fačini (Hrvatska)

Solisti:

Damir Softić (oboa)

Aleksa Marinković(fagot)

Milan Stojanović (horna)

Marko Derikrava (klarinet)

 

Muzička škola „Josif Marinković“ i Grad Zrenjanin, organizatori su “ 17. Međunarodnog susreta mladih“

Realizaciju projekta podržali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a inicijator projekta je grad Neumarkt (Nemačka). Projekat se svake godine godine organizuje u jednom od gradova zemalja učesnica.