Politika- Izborna konferencija Socijalističke omladine GrO Zrenjanin održana je u subotu, 16. novembra u konferencijskoj sali hotela „Vojvodina“. Za predsednika mladih socijalista Zrenjanina izabran je Zoran Šemić.

 

Podršku novom rukovodstvu Socijalističke omladine GrO Zrenjanina dali su sekretar Socijalističke omladine Srbije i predsednik Pokrajinskog saveta mladih socijalista Vojvodine Boris Novaković, potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i predsednica Foruma žena SPS u Vojvodini Aleksandra Đanković,  predsednik GrO SPS Zrenjanin Željko Malušić, zamenik predsednika Gradskog odbora SPS Zrenjanin Zoran Protić, kao i koalicioni partneri iz redova Srpske napredne stranke.

 

„Uloga omladine je ključna u vremenima kada je politika sastavni deo našeg života i društva, te smatram da mladi ljudi svakako treba da daju svoj doprinos. Na izbornoj konferenciji u Zrenjaninu okupio se veliki broj mladih socijalista što govori  na koji način pristupamo našoj politici i omladini“, rekao je Predsednik socijalističe omladine Vojvodine Boris Novaković.

Predsednik GrO SPS Zrenjanin Željko Malušić naglasio je da je  omladina veoma važna  Socijalističkoj partiji Srbije .

„Socijalistička omladina Srbije prdstavlja poseban oblik delovanja u Socijalističkoj partiji Srbije i motor pokretač je u svim organima naše partije. Brzinu promena političkih pojava, prestrojavanje na svremene načine političke akcije i koriščenje informacionih tehnologija, ne može se odvijati bez učešća mladih. Zato nije slučajno da naša partija daje veliki značaj mladimai svoj izborni rezultat i pozicioniranje na političkoj sceni, planiramo oslanjajući se na njihov maksimalni angažman“, rekao je Željko Malušić.

Predsednica Foruma žena SPS u Vojvodini Aleksandra Đanković istakla je da Socijalistička partija Srbije daje veliku šansu mladim ljudima.

Novoizabrani predsednik Socijalističke omladine Zrenjanina Zoran Šemić nakon izbora zahvalio se svima koji su došli u velikom broju da mu pruže podršku.

“Opravdaću ukazano poverenje i uskoro ćemo organizovati više akcija u koje ćemo uključiti zrenjaninsku omladinu, sa ciljem poboljšanja života u našem gradu kako bi smo zadržali  mlade ljude ovde i pružili im uslove za život i rad. Želim da zajedno sa svojim drugarima stvorim bolje uslove za život i bolje uslove za buduća pokoljenja. Moj primarni cilj je da socijalističkoj omladini vratim brojnost koju ona zasigurno zaslužuje. Zajedno sa mojim drugarima, isplanirao sam  niz aktivnosti koji će nas sve još više zbližiliti i združiti. Imamo dosta potencijala, imamo mladu snagu spremnu za rad, sada je vreme da pokrenemo naš grad“, rekao Zoran Šemić.

 

Nakon završene Izborne konferencije, članovi Socijalističke omladine Zrenjanina i gosti u zrenjaninskom kafiću “Jack” organizovali su žurku, a na ulazu lokala, bila je postavljena kutija  za dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen na račun Radmile Prolo kojoj je hitno potrebna pomoć za lečenje.