Zrenjanin- U četvrtak, 14. movembra, Elektrodistribucija Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ vršiće radove na trafostanici „Sever“ i trafostanicama preduzeća kako bi se omogućili uslovi za još pouzdanije snabdevanje električnom energijom bunarskih pumpi na izvorištu i postrojenja za prečišćavanje pitke vode, a samim tim i stabilnije vodosnabdevanje grada.

Planirano je da pomenuti radovi traju od 9 do 13 časova, a zbog potreba izvođenja radova doći će do prekida snabdevanja električnom energijom  bunarskih pumpi, pa samim tim i do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

Prema planu, prvi prekid vodosnabdevanja na teritoriji celog grada uslediće u četvrtak posle 8,30 časova i trajaće do 11,30 časova, kada će se stvoriti uslovi da se uključe agregati, što će omogućiti vodosnabdevanje grada vodom potencijalno slabijeg pritiska.

Ovaj režim vodosnabdevanja ostaće na snazi do završetka radova koji su planirani za 13 časova. Tada će uslediti drugi prekid vodosnabdevanja, kako bi se bunarske pumpe prespojile sa agregata na redovan sistem snabdevanja električnom energijom.

Prema predviđenom planu, ukoliko ne dođe do nepredviđenih dešavanja, stabilizacija i normalizacija vodosnabdevanja na teritoriji celog grada uslediće do 14 časova.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje sugrađanima na strpljenju i razumevanju i preporučuje im da obezbede dovoljne količine vode za period trajanja prekida vodosnabdevanja.