Zrenjanin- 57. Dan osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj obeležen je svečanom priredbom Zmajev kolaž koju su pripremili učenici, nastavnici i učitelji ove škole. Pored školskog hora i orkestra koji su podigli punu salu Kulturnog centra na noge, izvedeno je i nekoliko dramatizacija, skečeva, recitala i plesnih tačaka.

 

Specijalni gosti priredbe bili su mališani iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i „Alisa u zemlji čuda“, koji su se, kao budući đaci škole Zmaj, predstavili sa nekoliko horskih kompozicija.
Prisutne je pozdravila direktorica škole Tanja Rođenkov zahvalila se prisutnim članovima lokalne samouprave, donatorima, sponzorima, saradnicima i prijateljima škole koji pomažu da boravak dece u ovoj školi bude što prijatniji, a nastava što savremenija.
Inače, ova škola koja spada u manje gradske škole, poznata je po izuzetnim rezultatima svojih takmičara u svim oblastima, visokom stepenu stručnosti zaposlenih, dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom i brojnim zajedničkim akcijama- sadnji drveća, humanitarnom radu i velikoj podršci deci sa posebnim potrebama.