Zrenjanin-  Posle dugi niz  godina, zahvaljujući entuzijazmu Vojislava Cvejića i firme iz Šapca  „Lavovi 015“ koja je donirala materijal,  stepenište kod palate Dunđerski je najzad uređeno i spremno za građane, kao i turiste koji budu dolazili u Pivnicu, šetalište, na brod i  u Muzej piva.

 

Stepenice nekad i sad

„Kada je firma iz Šapca sekla staru opremu Zrenjaninske pivare došao sam na ideju sa direktorom Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoranom Ljubotinom, da zamolim vlasnika da pokloni deo opreme Gradu Zrenjaninu. On je to i učinio,  poklonio je staru opremu za Muzej piva, platio porez i preneo u vlasništvo Turističke organizacije grada Zrenjanina, ali je i doneo pločice za nov i lep prilaz Muzeju piva“, rekao je Vojislav Cvejić.

Vojislav Cvejić

Vojislav Cvejić je zaposlen u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina i prethodne dve decenije svojim radom i zalaganjem doprineo je očuvanju industrijskog, tehničkog i kulturno-istorijskog nasleđa.

 

Muzej piva u nekadašnjoj Zrenjaninskoj pivari

Na njegovu inicijativu obnovljena je i uređena zgrada varione stare pivare, što je bio glavni preduslov  za njeno pretvaranje u budući  muzej piva. Vrednost sačuvanih mašina i opreme, zahvaljujući njemu, je preko 61.200.000 evra.

Vojislav je ulepšao obalu Begeja ispred muzeja piva, a trenutno priprema  deset klupa koje će uskoro biti postavljene.

Dao je svoj svoj veliki doprinos očuvanju najstarijeg fotografskog ateljea u Vojvodini Ištvana Oldala i njegovo pretvaranje u izložbeni salon Istorijskog arhiva grada Zrenjanina. Danas ima još  uvek mnogo planova kako bi ulepšao i poboljšao život u našem gradu.

U toku izvođenja radova