Na svečanosti održanoj u Beogradu dodeljene su godišnje nagrade najboljim automobilistima i motociklistima u tekućoj godini, od strane Auto-moto saveza Srbije. Auto-moto savez Srbije dodelio je ukupno 68 priznanja najboljim automobilistima i motociklistima u 2019, ali i zaslužnim pojedincima, udruženjima, savezima i kompanijama koje su doprinele razvoju auto-moto sporta. Zvezda večeri bio je mladi motociklista, 23-godišnji Nikola Gajić, koji je pored treće Zlatne, osvojio i Dijamantsku kacigu, najveće priznanje koje se dodeljuje u srpskom auto-moto sportu.
Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je bio uz takmičare Auto-moto kluba “Petrovgrad” iz našeg grada, ekipne šampione države u motoklasiku u završenoj sezoni, a učestvovao je i u dodeli priznanja nekim od najuspešnijih takmičara. Motociklisti “Petrovgrada” pojedinačno su, u klasi OT osvojili, 1. mesto u generalnom plasmanu – Dalibor Teodorović, 2.mesto Stevan Tatić i 3.mesto Aleksandar Kovačević. U klasi MK 50 drugo mesto zauzeo je Srđan Ostojić i treće mesto Aleksandar Stajić, dok je Darko Prokin drugoplasirani u generalnom plasmanu u klasi MK 250. U svojoj relativno kratkoj istoriji, Zrenjaninci su tako zabeležili i najveći uspeh, i okitili se titulom šampiona Srbije.
O uspešnoj auto-moto sezoni u našoj zemlji govori i sve veći broj mladih takmičara koji su ostavili odličan utisak na međunarodnoj sceni, a primetno je da se posle velikih uspeha Dušana Borkovića, u profesionalnom automobilizmu pojavljuju mlade snage koje prave sve bolje rezultate u Evropi.
Zlatne kacige za tri osvojene šampionske titule dodeljene su najboljim automobilistima, a dobitnici su Danijel Panić i Dragan Filipović, dok je zlatna plaketa pripala Crvenoj Zvezdi.
Dolaskom Božidara Mihajlovića na čelo moto saveza Srbije, primetan je i veliki napredak u srpskom motociklizmu. Pored Nikole Gajića, Zlatne kacige kod motociklista uručene su i Karolju Kenjrešu, Stevanu Marjanoviću i Zdravku Crnjanskom. Svečana ceremonija dodele priznanja bila je odlično organizovana, a organizatori su se potrudili da svim dobitnicima i učesnicima priprede pravi spektakl.
Izvor:zrenjanin.rs