Zrenjanin- Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ dobio je danas savremenu medicinsku opremu čiju nabavku je podržala kompanija NIS u okviru programa „Zajednica zajedno“. Donacijom u vrednosti od 12.5 miliona dinara, Domu zdravlja omogućena je nabavka sanitetskog i  ambulantnog, kao i dva patronažna vozila za potrebe prevoza pacijenata. Takođe, nabavljeni su i moderna stomatološka stolica sa kompletnom opremom i laboratorijski frižider za skladištenje vakcina.

 

Uručivanju ovih vrednih donacija u Domu zdravlja prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, direktor Pogona „Srednji Banat“ u NIS-u Biden Elezović, kao i direktorka Doma zdravlja  Đurić dr Gordana.

„Donacija Domu zdravlja deo je ovogodišnje podrške kompanije NIS za 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije kroz program „Zajednici zajedno“. Kompanija je u okviru ovogodišnjeg ciklusa ovog programa društvene odgovornosti opredelila 116,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u kojima  se leče najmlađi u 13 gradova naše zemlje.“, rekao je Biden Elezović direktor Pogona „Srednji Banat“ u NIS-u.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio kompaniji NIS na vrednoj donaciji, koja je još jednom pokazala veliku društvenu odgovornost ove kompanije.

„I ove godine kroz  projekat „Zajednici zajedno“ sarađujemo sa kompanijom NIS čime smo mnogo doprineli sportu, školsktvu, a sada i zdravstvu“, rekao je gradonačelnik Janjić.

Direktorka Doma zdravlja Đurić dr Gordana izrazila je veliku zahvalnost kompaniji NIS, koja je prepoznala potrebu unapređenja primarne zdravstvene zaštite , kao i lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Zrenjanina na pomoći u realizaciji ovog projekta.