Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga jedna sa povređenim licem i dve sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 310.000. dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nepropisnog preticanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 18 učesnika u saobraćaju i izdata su 54 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač – ostala isključenja i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.