Zrenjanin- Opšta bolnica “Đorđe Joanović” u Zrenjaninu dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo hirurški operacioni sto  u iznosu od 4.799.293,20 dinara i  laparoksopski stub sa duplim setom instrumenata u iznosu od 12  miliona dinara.

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u toku jedne godine zrenjaninski lekari iz oblasti opšte hirurgije urade blizu 2000 operacija, od toga 500 se izvrši laparaskopski.

„Tokom ove godine preko  Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo  nabavili smo  laparoksopski stub sa duplim setom instrumenata i operacioni sto  za hirurgiju. Nama je nova oprema veoma važna za operacije koje izvodimo u operacionom bloku. U našoj bolnici se samo na odeljenju hirurgije obavi preko 500 laparoskopskih operacija u toku godine. Novi laparoskopski stub je mnogo savremeniji od starog što je veoma važno za  rad lekara, jer je slika mnogo bolja, kvalitetnije vidimo i skraćuje nam vreme operacije i omogućava nam neke procedure koje ranije nismo bili u mogućnosti da uradimo. Pacijentima mnogo znači nova oprema, jer im je brži i lakši oporavak“, rekla je  Dr Marija Đujić  specijalista opste hirurgije i istakla da je i kraće vreme čekanja na operacije, jer bolnica poseduje dva laporaskopa stuba.