FOTO: Rukometni savez Vojvodine

Sport-Krcate tribine u Novom Bečeju  i ogromna podrška domaćih navijača ipak nije bila dovoljna da se savladaju rukometaši Proletera u finalu Kupa Vojvodine. U veoma neizvesnoj utakmici, uspeli su rukometaši Proletera da u zadnjoj sekundi meča dođu do tesne pobede 25:26 (14:14).

Rukometaši Jedinstva nošeni publikom bolje su otvorili meč, iznenadili favorizovane goste i na poluvreme se otišlo sa  nerešenim rezultatom 14:14.

U drugom poluvremenu igrači Jedinstva su do 47.minuta vodili sa dva gola razlike, ali je Proleter uz pomoć odličnog Rnića uspeo da poravna rezultat.

U poslednjem minutu na semaforu je stajalo 25:25, Proleter je imao napad, ali ga nije iskoristio. Na 12 sekundi pre isteka utakmice  trener Jedinstva Petković zatražio je tajm-aut i napao Proleter sa 7  igrača u polju bez golmana, ali bez postignutog gola. Lopta tada dolazi do Nenada Todorovića koji brzo reaguje i šalje loptu u prazan gol domaćina za pobedu Proletera.

Za najboljeg strelca u finalu proglašen je Momir Rnić, a na meču se takođe istakao golman Miloš Knežević sa 3,4 važne odbrane.

Jedinstvo: Brojčin 1, Ristić 4, Vujackov, Crnjin 5, Dujin, Ristić 7, Macura 3, Fodok, Fabijan, Vidaković, Labus 1, Dakić, Spasojev 2, Antonović 1.

Proleter: Šaru, Pešić, Ilijin, Todorov 1, M. Gaćinović, Toškov, A. Gaćinović 6, Rnić 9, S. Terzić 1, F. Terzić, Krivošija, Mirić 4, Kanižaj 1, Radović 4, Karlaš, Knežević.