Sport- Zrenjaninac Marko Tadić (24) nakon igranja u Prvoj ligi Republike Srpske za Modriču odlučio je da se vrati u rodni Zrenjanin i dogovori saradnju sa ekipom Radničkog.

„Dve godine sam proveo u Modriči, bio u timu koji se plasirao u Prvu ligu i zadovoljan sam boravkom u Republici Srpskoj. Bilo je izuzetno korektno i prijateljski smo se rastali. Imao sam i drugih poziva, ali mi se svidela priča iz Radničkog i želim da doprinesem dobrim rezultatima“, rekao je Marko Tadić.

 

Marko je ponikao u nekadašnjem Proleteru, nastavio u Banatu, a pre četiri sezone, kad je Radnički bio član Vojvođanske lige,  nosio je crveno-crni dres. Jednu godinu bio je timu ČSK Pivare.

„Poznajem većinu igrača na stadionu pored Skrobare, sa Nikolom Grbićem sam igrao u prvom mandatu i svidele su mi se ambicije. Radnički ima najviše ciljeve, gradski stadion će imati novo ruho i biti spreman za viši rang i hoću da  budem deo lepe zrenjaninske fudbalske priče. Posle razgovora sa direktorom Darkom Tošićem, dileme oko povratka nisu postojale“, rekao je Tadić.

Marko Tadić igra po oba boka, brz je i na Begeju kažu da će nadomestiti odlazak Miloša Savanovića.

„Posle Aleksandra Čigoje, vratili smo  i Marka Tadića, igrače koji su ponikli  na Begeju, igrali u Radničkom i ovo je zdrava zrenjaninska fudbalska priča. Hteli smo ih i ranije, sad je sazreo  i biće sjajan tandem. Želimo da konkurencija bude na višem nivou, odradićemo  još neke stvari pre prelaznog roka. Sa kaljenja treba da dođu neki igrači koji  su se potvrdili u drugim klubovima i potrebni su nam za drugi deo trke“, rekao je Darko Tošić direktor FK Radnički.