Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice zadobilo je lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 140.000 dinara .

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdata su 117 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme zabrane i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključeno 6 vozila, od toga 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo bez registarskih oznaka.