Zrenjanin- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas  grad Zrenjanin i zajedno sa gradonačelnikom  Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima obišao Vaterpolo klub „Proleter“ i OŠ „2. oktobar“ gde je đacima podelio sportsku opremu. Pored gradonačelnika ministra su dočekali  i  načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina i Javne ustanove “Sportski objekti”.

Tokom posete Gradskom bazenu ministar Udovičić je istakao da je razgovarao o određenoj rekonstrukciji spoljašnjeg, otvorenog bazena, da bi se  proširili kapaciteti.

 

„Kada danas imate 500 dece na bazenu, kada su popunjeni svi termini od jutarnjih do večernjih sati i nema niti jednog slobodnog sata za rekreativan boravak na bazenu, onda se uviđa neophodnost za širenjem tog vida infrastrukture i sledeći korak, o čemu smo razgovarali, jeste adaptacija spoljašnjeg bazena, da se pretvori u poluzatvoreni i da Zrenjanin u budućnosti dobije i zimski olimpijski bazen“ – rekao je ministar.

Ministar je nakon Gradskog bazena posetio OŠ „2. oktobar“

 

Drago mi je što sam danas u Zrenjaninu, gradu koji je u prvi plan stavio brigu o mladima i sportu. Zrenjanin je do sada pokazao da može da ugosti najveće međunarodno takmičenje, da može da iznedri najveće svetske šampione. Grad koji je pokazao da ima i olimpijske osvajače medalja, grad koji je pokazao da može da bude prvak i u školskom sportu. Drago mi je  da zajedničkim snagama promovišemo zdrave stilove života i zdrave i prave vrednosti koje moraju da nas krase svakog dana. Ako možemo da se pohvalimo odličnom  saradnjom sa nekom lokalnom samoupravom to je onda Grad Zrenjanin, jer delujemo zajednički  istim pravcem. U prethodnom periodu smo pokazali da možemo manogo da uradimo, rekonstruišemo hale i terene koji su bili nedovršeni, da izgradimo nove objekte i pokažemo da Zrenjanin i te kako ima mogućnosti da bude na turističkoj mapi Srbije i ovog dela Evrope i da se u narednom periodu možemo se nadati i drugim velikim takmičenjima“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zahvalio se gradonačelniku na izuzetnoj saradnji.

„Želimo da ojačamo školski sport u Srbiji, motivišemo decu da se bave školskim sportom, da sport bude način njihovog razmišljanja i da preventivno utičemo na njihovo zdravlje, a da tek onda nastavnici fizičkog vaspitanja koji su naši najbolji selektori i treneri decu usmere da krenu stopama naših profesionalaca“, rekao je ministar.

Direktorica škole „2. oktobar“ Sanja Gerbeš zahvalila se ministru Vanji Udovičić na poseti i vrednoj donaciji.

 

Ministar omladine i sporta poklonio je našoj školi dva gola za rukomet, dva koša sa tablama i 40 lopti. Ova sportska oprema  doprineće poboljšanju uslova  za rad u našoj školi. Nadamo se da će biti takvih poseta, jer vredi ulagati u naše đake“, rekla je direktorka škole.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je počastvovan što je ministar Vanja Udovičić ponovo u poseti našem gradu i zahvalio se na donaciji.

„Grad je rethodnih godina uspeo da sagradi četiri nove hale u četiri naseljena mesta,  rekonstruisali smo našu staru halu „Medison“ uz pomoć Vlade i Ministarstva omladine i sporta uspeli smo da završimo Kristalnu dvoranu. Videli ste prošle godine kada smo organizovali Evropsko prvenstvo za žene da je dobro i grejanje i hlađenje. Završena je rekonstrukcija i prve faze rekonstrukcije stadiona u Karađorđevom parku i ove godine nastavljamo sa daljim radovima“, rekao je gradonačelnik i najavio da je ove godine u planu izgradnja nove sportske sale u naselju Bagljaš.