Sport- FK Radnički Zrenjanin  počeo je  pripreme za predstojeće prvenstvo, na prozivci koja je održana danas od 14 časova pojavila su se  29 igrača, među kojima i tri pojačanja prelaznog roka, Aleksandar Čigoja, Marko Tadić, Nikola Bjelica (vraćen sa pozajmice ) kao  i nekoliko igrača  iz mlađih kategorija. Podsetimo, crveno -crni   su polusezonu završili na trećem mestu sa osvojenih 29 bodova, devet pobeda, četiri poraza i sa dve  nerešene utakmice. Pored igrača prozivci su prisustvovali Darko Tošić sportski direktor, Predrag Kandić šef stručnog štaba, pomoćni treneri Vladimir Grbušić, Milenko Milaković i trener golmana Goran Gavrilović.

Pojačanja: Tadić (prvi s leva), Čigoja i Bjelica

Početak prvenstva zakazan je za 7.mart, a prvu utakmicu Radnički će u gostima igrati protiv  četvrtoplasirane ekipe FK „Dinamo 1945“ iz Pančeva. Podsetimo, prvu utakmicu između ove dve ekipe dobio je FK Radnički rezultatom 2:0.

Sportski direktor  Darko Tošić poželeo je  igračima srećan početak priprema, poručio im je da nastave još jače, jer posao još uvek nije završen. „Da bi se ostvario cilj koji smo zacrtali treba da odigrate još 15 utakmica na maksimalnom nivou, a da bi to uspeli morate da budete zdravi i da ispunite obaveze koje su pred vama. Od ove godine Druga liga se proširuje  na 20 klubova, što znači da 4 kluba iz cele Srbije moraju da idu u viši rang, a nama bi automatski ako bi zauzeli drugo mesto u prvenstvu vrata bila otvorena- istakao je darko Tošić sportski direktor.

Pripreme počinjemo danas i radićemo do početka prvensta koje je zakazano za 7. mart. Pre starta sezone, 29. februara  zakazali smo generalnu probu protiv OFK Beograda, kluba sa velikom tradicijom . Za 6 nedelja koliko traju pripreme odigraćemo 8 kontrolnih utakmica. Zakazili smo utakmicu i sa prvoligašem, FK „Kabel“ iz Novog Sada, odigraćemo par utakmica sa klubovima iz Vojvođanske lige, Srpske lige „Beograd“, kao i sa Politehnikom iz Temišvara- rekao je Predrag Kandić trener Radničkog.

U prelaznom roku FK Radnički su napustili Dušan Lalatović, koji je potpisao za prvoligaša iz Slovačke FK DAC  1904, Đorđe Bićanin, Nemanja Lazić potpisao za Slobodu iz Užica, Milivoj Krmar i Miloš Savanović koji je otišao u FK „Železničar“ iz Pančeva.

Spisak igrača na prozivci: Radović Nemanja, Ranđelović Miloš, Bačko Stefan, Jovanov Bogdan,  Kiš Robert, Bjelica Nikola, Kosović Nikola, Grbić Nikola, Stevanović Nikola, Dučić Ognjen, Čigoja Aleksandar, Radosavljević Predrag, Ćirić Boris, Avdić Mehmed, Krstinić Nikola, Matić Žarko, Tadić Marko, Milivojev Miljan, Vuković Lisičić Stefan, Kozlovački Nikola, Malek Andrej, Gajilović Stefan, Milin Aleksandar, Jeftenić Ognjen, Kondić Danilo, Petrov Veljko i Stefan Popov.

POGLEDAJTE RASPORED PRIJATELJSKIH UTAKMICA:

25.01 SUBOTA BEGEJ – (Žitište)

31.01.2020. PETAK -KABEL (Novi Sad)

08.02.2020. SUBOTA – FORTUNA (Bečkerek)

12.02.2020. SREDA- POLITEHNIKA (Temišvar)

15.02.2020. SUBOTA- PFK BEČEJ (Bečej)

23.02.2020. NEDELJA – IMT (Beograd)

26.02.2020. SREDA- JEDINSTVO (Banatsko Karađorđevo)

29.02.2020. SUBOTA – OFK BEOGRAD (Beograd)

07.03.2020. START PRVENSTVA