Zrenjanin- Za sve koji u petak, 14. februara, dođu u zrenjaninsko pozorište u pratnji jedne ili više dragih osoba i kupe dve ili više karata za mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“, cena karte je 200 dianara. Cena pojedinačnih karata je 300 dinara.

 

Petak, 14. februar, u 20 časova

Dramska scena (Velika sala) MJUZIKL „BILO JEDNOM U BANATU” režija: V. Lazić

Ova raskošna predstava, prepuna muzičkih i plasnih tačaka, rađena je prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu” koja se zasniva na legendi iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog Pozorišta, prema kojoj se bogati bečkerečki trgovac zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio.

Tekst su napisali Željko Mijanović i Vladimir Lazić, a tekst songova Željko Mijanović. Kompozitor je Ninoslav Ademović, koreografkinja Milica Cerović, scenograf Filip Jevtić, kostimografkinja Vanja Popović, a koordinatorka i pomoćnica reditelja Senka Petrović. Ansambl predstave čini brojna glumačka ekipa, sačinjena od glumaca sa Dramske i Lutkarske scene zrenjaninskog Pozorišta, ali i gostujućih glumaca koji prvi put igraju u NP „Toša Jovanović”: Katarina Sarić i Mitra Mladenović, alternativno u ulozi Marije Tot, zanosne mlade glumice putujuće peštanske družine u koju se zaljubljuje grof Stojan Sivčev, koga igra Andrija Daničić („Šešir profesora Koste Vujića”, „Panama”…), graditelj pozorišta.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10č do 12č i od 18č do 20č, ili poručiti putem telefona 560-141, 561-135 i 560-136 (biletarnica).

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.