Zrenjanin- Repertoar narodnog pozorišta “Toša Jovanović” za predstojeći vikend:

petak, 28. februar, u 20 časova

Dramska scena (Scena „Todor Manojlović”) ONA J. Đulvezan, M. Milošević i M. Knežević/režija i koncept: M. Knežević

Tekst je u velikoj meri sastavljen od tekstova sa bloga Woderful failure autorke Tatjane Tucić i teksta Ona Magde Janjić. Motivi su preuzeti iz drame Hana i Hana Mire Perić Kraljik. Hana je žena tridesetih godina i, nakon saobraćajnog udesa, kreće u potragu za sopstvenim identitetom. Misao se ne da smiriti, ona se lomi, proživljava krize i na koju god stranu da krene, druga strana nudi drugačiji vid spoznaje. Dan je prepun opterećenja trivijalnih radnji, i žena, neosetno, postaje rob od prvog trenutka buđenja i pripremanja za izlazak u svet, do povratka kući smorena i slomljena od svega sa čime se morala suočiti i nadvladati kako bi se održala u životnim virovima koji je razgolićuju. Ali ispod tog sloja trivijalnosti pojavljuju se i druge zahtevnosti – žudnja za ljubavlju, za majčinstvom, za ljubavnikom i za mužem. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz ,,mlakog transa“ svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Igraju: Hana II – Jelena ĐULVEZAN Hana I – Alisa LACKO A zapravo su jedna jedina Hana

subota, 29. februar, u 11 časova

Lutkarska scena (Velika sala) DIVLJOŽDER ili zašto ne želim da odrastem režija i koncept: Jovan Caran

Ova predstava pokušava da odgovori na pitanje postavljeno u uvodnoj pesmici:
Nikom ovde jasno nije Što se mali dečak krije… Od kakve se skriva strave? Pokriva se preko glave! I zašto mu cucla treba Kada više nije beba?
Ako priču prepričamo, pokvarićemo iznenađenje. Dovoljno će biti da nabrojimo junake:
Jedan Mališan koji je rešio da ponovo bude mala beba, njegovo verno Ćebence-Bebence, Strašni Lav, Opasni Krokodil, Troglava Aždaja (sa jednom glavom), Nervozna Ovca, Cica Maca i Noj. A ko je i šta je taj Divljožder, to ni nama nije jasno.

Uloge: Mališan – Nataša MILIŠIĆ, Ćebence-bebence – Andrija POŠA, Lav – Danilo MIHNJEVIĆ Opasni krokodil, Cica maca, Noj – Snežana POPOV, Divljožder – Miroslav MAĆOŠ, Troglava aždaja (sa jednom glavom), Nervozna ovca – Tatjana BARAĆ

subota, 29. februar, u 20 časova

Dramska scena (Velika sala) NEMAM DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM Dario Fo/režija: Miloš Jagodić

U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad tematski korespondira i postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji. Režiju predstave i adaptaciju teksta potpisuje Miloš Jagodić, za scenografiju i kostim zadužena je Blagovesta Vasileva, koreograf je Danica Arapović, a muziku je komponovao Gabor Lenđel. U predstavi igraju: Snežana KOVAČEV ČELAR (Antonija), Jovan TORAČKI (Đovani, njen muž), Vesna VARIĆAK (Margareta), Zvonko GOJKOVIĆ (Luiđi, njen muž), Mirko PANTELIĆ (policijski narednik/poručnik) i Nataša LUKOVIĆ (policijska narednica/kuma). #mojeZRpozoriste

Karte po ceni od 300 din (velika scena) i 250 dinara (Scena „Todor Manojlović“) za dramske predstave i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10č do 12č i od 18č do 20č, ili poručiti putem telefona 560-141, 561-135 i 560-136 (biletarnica). Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust za naše predstave – cena karte sa popustom je 200 din. Za organizovano gledanje predstava cena karte je 200 din. Pored toga, uz kupon koji se objavljuje u listu Zrenjanin možete ostvariti popust na redovnu cenu karte do 50% za određene dramske predstave. Karte za predstave možete rezervisati i preko sajta NP „Toša Jovanović“: www.tosajovanovic.org.rs ili putem imejla: info@tosajovanovic.org.rs.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.