Sport- Odbojkašice ŽOK „Klek Zrenjanin“ u 16. kolu Superlige pred domaćom publikom u „Kristalnoj“ dvorani ostvarile su veoma važnu pobedu protiv ŽOK „Partizan“ rezultatom 3:2 (21:25, 25:11, 20:25, 25:21, 15:3). Uzbudljiva utakmica, sa puno preokreta bila je teška za gledanje, pa je tim veselje odbojkašica sa svojim vernim navijačima još veća.

Svoje dobre momente imale su i gošće predvođene odličnom Ana Marijom Jonjev i Jelenom Stanimirović, ali su Nevena Džamić i drugarice više  želele pobedu i srcem došle do nje. Sara Vojnić Purčar bila je odlična na prijemu servisa, u napadu je u bitnim trenucima birala dobra rešenja, mogla je i više, ali s obzirom da ima sitnu povredu, sasvim solidna partija za nju. Nataša Savović još jednom je pokazala da nije za džabe najbolji poenter lige. Pravi lider, u napadu odlična, gotovo bez greške. Sigurna u prijemu servisa i as servisima izluđivala protivnika. Marija Miljević je imala svoje veče, odlična percepcija napada i dobre lopte za krajeve, prvi tempo i iz zonu šest. Nekoliko puta je sa krajeva uzimala poene kao primač, i u bloku više nego dobra.

Nevena Džamić pravi kapiten i lider, svaku loptu je pretvarala u poen, postavila bedem u bloku i gurala svoje saigračice kada su padale. Nije bilo izgubljene lopte za nju, izrasta u željenog vođu na parketu. Miljana Bogdanović na mestu libera perfektna, smirena i staložena kad je najpotebnije. Odlična u odbrani i veoma važan šraf u mašineriji tima iz olimpijskog sela. Tamara Miljević odlična, nije bila pod utiskom važnosti meča. Sigurna u fazi napada, dobra na prijemu servisa i raspoložena u bloku, veoma važna igračica pogotovo kad ima svoje veče. Sofija Deurić i ovu utakmicu je odigrala na visokom nivou, servis nešto slabiji u odnosu na prethodne duele, ali u bloku i odbrani više nego odlična. Igrač koji pokreće svoj tim, u svakom smislu, odlična na mreži. Jana Pavlović i Miljana Kazimirović ulazile sa klupe i dale svoj puni doprinos trijumfu. Trener Pavlović je uglavnom pročitao igru Partizana, no i on je kao i njegov tim imao grešaka u 1 i 3 setu, ali je sve priveo kraju kako treba pravovremenim tajm autima i savetima za svoje igračice.

REZULTATE I TABELU POGLEDAJTE OVDE

U narednom 17.kolu Klečanke gostuju beogradskoj Crvenoj zvezdi.