Zrenjanin- Nastavljaju se radovi na obnovi i rekonstrukciji gradskih saobraćajnica i ulica, a putari su ovih dana angažovani u Igmanskoj i Železničkoj ulici – u prvoj je izgrađena potpuno nova saobraćajnica, a u drugoj se obnavlja trotoar.

Grad Zrenjanin izašao je u susret zahtevima stanovnika Igmanske ulice, na teritoriji MZ “Bolnica – Berbersko”. Ta ulica proteže se od supermarketa “Univereksport” do Ulice Franje Kluza, odnosno puta koji vodi ka gradskoj deponiji. U početnom delu je asfaltirana pre nekoliko godina, a sada je trasirana i izgrađena nova saobraćajnica od raskrsnice sa Ulicom Franje Kluza, u dužini od 450 metara i širine 3 metra. Radove su i na ovoj lokaciji izveli radnici preduzeća “Put – Invest” iz Sremske Kamenice.

Izgradnjom kolovoza nastavlja se urbanizacija i uređenje tog dela grada, gde su u proteklom periodu sagrađeni stambeni objekti za smeštaj izbeglih i raseljenih lica i za socijalno stanovanje, a u potpunosti rekonstruisana i proširena Ulica Franje Kluza.

U Železničkoj ulici, na teritoriji MZ “Žarko Zrenjanin”, radi se nov trotoar u dužini od 530 metara, od Ulice 7. jula do naselja “Boško Buha” (“Duvanika”). U potpunosti se uklanja devastiran pločnik, postavljaju ivičnjaci za odvod atmosferskih padavina i betonira nova pešačka staza, u frekventnoj ulici koja je spona naselja “Brigadira Ristića” sa “Duvanikom” i brojnim ulicama u tom delu mesne zajednice MZ “Žarko Zrenjanin”. Izvođač radova je zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”.

Izvor:zrenjanin.rs