Sport- FK „Omladinac FAM“ pobedom nad ekipom Tamiša iz Farkaždina  u revanš utakmici Kupa FSG Zrenjanin ispisao je nove stranice istorije kluba iz Botoša. Omladfinac FAM je i u drugom meču opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 4:0. Do sada ekipa iz Botoša je dva puta dolazila do finala, ali nije uspela da podigne pehar Kupa što ovog puta  nije bio slučaj.

Vršili su pritisak fudbaleri Omladinca od samog starta utakmice i u 17. minutu, nakon odličnog centaršura Šemića, lopta stiže do Bojića koji glavom pogađa za 1:0. Pred sam finiš prvog poluvremena u 43. minutu, korner izvodi Brkić, lopta dolazi do Radojičića koji glavom udvostručuje prednost Botošana.

 

U drugom poluvremenu nastavio se presing domaćih i nakon prodora po levoj strani i centaršuta  Novkovića, loptu telom u gol šalje Bojić i postiže svoj drugi gol na utakmici za 3:0. Nakon pet minuta Novković opet prodire po levom boku, ali ovog puta asisitira za Spalevića koji rutinski pogađa za ispostaviće se konačnih 4:0 za Omladinac.

 

Nakon utakmice sekretar FSG „Zrenjanin“ Miran Pantelić uručio je pehare učesnicima finala. Branislav Lazić predsednik kluba „Omladinac FAM“ je zatim zajedno sa svojim igračima otvorio šampanjac, podigao pobednički pehar i slavlje  je označilo pisanje nove istorije kluba iz Botoša.

 

OMLADINAC FAM: Miškov, Radulović, Radičević, Stanić, Governor, Novković, Brkić, Šemić, Jovanov, Bojić i Stojković. Zamenici: Trkulja, Tanjga, Sremac, Radojičić, Spalević. Trener: Rajlić Predrag.

Pre meča igrač Omladinca Rafael uručio je dresove Branislavu Laziću i Goranu Kvrgiću dekanu fakulteta FAM sa njihovim imenima na poleđini.

TAMIŠ FARKAŽDIN: Sladojević, Lazin, Živkov, Tuba, Dimitrijević, Ješin, Kostić, Novković, Bošković, Đorđev i Tupajić. Zamenici: Stefanov, Suvačarev, Rašić, Vidaković, Novakov i Toković. Trener: Rakić Dragan.