GRAD NUDI PARCELE ZA STAMBENU IZGRADNJU I ZA POSLOVNE ZONE

Skupština grada Zrenjanina usvojila je na poslednjoj sednici predlog Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2020. godinu. Tim dokumentom obuhvaćene su 74 parcele koje su predviđene za otuđenje u toku ove godine i utvrđuje se rok za pokretanje i sprovođenje postupka otuđenja građevinskog zemljišta. Prvih 15 parcela već je prodato, o čemu je Gradsko veće na 47. sednici usvojilo odgovarajući predlog rešenja.

Donošenjem ovog Programa, Grad Zrenjanin planira parcele koje su pogodne za otuđenje u toku 2020. godine. Na osnovu ovog programa, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima vrši se otuđenje istih putem javnog oglasa, odnosno neposrednom pogodbom. Planirana namena parcela je za stambenu izgradnju – porodično i višeporodično stanovanje, radne i poslovne zone, sport i rekreaciju, a uvidom u spisak parcela može se zaključiti da je najveći broj parcela namenjen stambenoj izgradnji, dok je najveća površina predviđena za proširenje postojećih ili za nove radne i poslovne zone.

 

Radne zone predviđene su na lokacijama “Vašarište”, “Jugoistok 2-B” i “Bagljaš Aerodrom”, a poslovni kompleksi mogu da se grade u ulicama Uroša Predića (MZ “Dositej Obradović”) i Hunjadi Janoša (MZ “Mužlja”). Prostori namenjeni sportsko-rekreativnim sadržajima su u ulicama Žarka Turinskog (MZ “Gradnulica”) i Travničkoj (MZ “Dositej Obradović”), dok je gradnja individualnih stambenih objekata predviđena na većem broju lokacija.

Za objekte višeporodičnog stanovanja, odnosno gradnju stanova, predviđene su četiri lokacije jedna uz drugu u Pančevačkoj ulici, odnosno na praznom prostoru između naselja “Ruža Šulman” i “Gomeks Totala”, a zanimljiva je i lokacija na početku Ulice Žarka Zrenjanina, takođe na sada neizgrađenom i zapuštenom prostoru između te ulice i naselja „Dunavska“. Ova parcela nalazi se među 15 prodatih, a kupac je zrenjaninski investitor “Keramika Jovanović”, koji u blizini već gradi jednu višespratnicu.

Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2020. godinu sa spiskom i namenom parcela POGLEDAJTE  OVDE

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap