Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će zabrana kretanja predstojećeg vikenda važiti kao i ranije, od petka popodne do ponedeljka ujutro, jer i pored izvesnog poboljšanja epidemiološke situacije ne sme da bude opuštanja.

„Ovog vikenda biće od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro. Pretpostavljam. A kasnije ćemo da vidimo u skladu sa epidemiološkom situacijom i savetima lekara“, rekao je Vučić.

On je dodao da još nema popuštanja i ne sme da ga bude.

„Mnogi će da se ljute, ali ja slušam svaki dan lekare i oni su za to da se produži za najmanje dve nedelje zabrana kretanja, posebno vikendom kada su najveće gužve“, rekao je Vučić.

„Izolacijom i odgovornošću smo sačuvali naše stanovništvo, pre svega roditelje. I ja sam im zahvalan što su dobro to razumeli, kao i da to niko ne čini zato što ih mrzi nego zato što ih voli. Lako je govoriti kada sve prodje, posle bitke svi su generali. Ali kada je bilo potrebno da se nešto uradi, oni su se sakrili“, rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je da će od 4. maja najveći deo privrede početi da radi i da svi treba da se pripreme da rade više, jer za vreme epidemije, kako je rekao „80 odsto Srbije nije radilo“.