Od sutra ponovo rade zrenjaninske pijace, produžava se rad prodavnica
21. april 2020. 11:13:04
Novom odlukom gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, a u skladu s jučerašnjim odlukama Vlade Republike Srbije, od sutra, 22. aprila, ponovo mogu da rade sve pijace u gradu. Uz obavezno poštovanje propisanih mera sigurnosti, pijace će raditi radnim danima od 07-15 časova, a za dane vikenda kada to bude moguće u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

Današnjom odlukom gradonačelnika rad kol-centra u Gradskoj upravi ostaje u periodu od 07-16 časova radnim danima, a dežurstva i produženi rad u mesnim zajednicama od 07-15 časova.

Odlukom je definisano i angažovanje pripadnika Poljočuvarske službe grada Zrenjanina za obezbeđenje i kontrolu podele sredstva za dezinfekciju na lokacijama u gradu na kojima su postavljene cisterne.

Radno vreme trgovinskih maloprodajnih objekata nije u ingerenciji Gradskog štaba za vanredne situacije, ali će Privredna komora Srbije preporučiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica već od danas bude produženo do 17 časova. Pretpostavlja se da će se najveći broj objekata tome brzo prilagoditi.

Izvor:zrenjanin. rs