Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, uprkos izmenjenom režimu rada, nastavlja sa realizacijom dečje manifestacije „Čitalačka značka“, sa željom da se pohvali i nagradi trud svih učenika osnovnih škola koji su čitali i pisali svoje čitalačke dnevnike.
Biblioteka poziva učenike da svoje dnevnike, čak i ako nisu stigli da ih dovrše, donesu svakog radnog dana do 14 časova u Gradsku narodnu biblioteku „Žarko Zrenjanin“ i predaju bibliotekarima.
„I pored toga što ove godine nećemo biti u mogućnosti da održimo veliku završnu svečanost u slavu čitanja, pripremili smo simbolične nagrade za sve učesnike ove, 37. „Čitalačke značke“ – poručuju bibliotekari Dečjeg odeljenja.
Podsećamo,
Slogan ovogodišnje „Čitalačke značke“ je „Igor i ja pričamo priču“, uz preporuku da jedna od prikazanih knjiga bude neko delo Igora Kolarova.  Rok za predaju dnevnika koji je prvobitno bio 15. maja, produžen je do kraja maja.
Knjiga se može čitati svuda: u pozorištu, nuklearnoj podmornici, liftu, u čamcu nasred Atlantskog okeana, kuhinji, na fudbalskoj utakmici, ispod stola, u fabrici pelena, rudniku bakra, ispod ćebeta…
Za čitanje je dobro svako ono mesto na koje čitalac ne zaboravi da ponese knjigu.
                                              Igor Kolarov (SMS priče, Uputstvo za upotrebu knjige)