Gradska izborna komisija donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji

Zrenjanin- U skladu s odlukama Narodne skupštine Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i Predsednika Republike, u periodu vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije i nakon njegovog ukidanja, Gradska izborna komisija grada Zrenjanina donela je na jučerašnjoj sednici Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupnu izbora za odbornike Skupštine grada Zrenjanina, koji su raspisani 4. marta 2020. godine.

Ovim rešenjem nastavlja se sprovođenje izbornih radnji, a izbori će se održati u nedelju, 21. juna 2020. godine. Nastavljaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji, utvrđeni Zakonom o lokalnim izborima, Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Rokovnikom za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, a Gradska izborna komisija će posebnim aktom definisati istek rokova, u skladu s novim datumom održavanja izbora.

Takođe, Gradska izborna komisija objavila je i Obaveštenje da se izjave birača da podržavaju listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina mogu overiti kod javnog beležnika – notara i/ili u Gradskoj upravi grada Zrenjanina.

Podsećamo, do prekida izbornih radnji i proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji usled epidemije izazvane koronavirusom, za lokalne izbore u Zrenjaninu predate su četiri izborne liste: 1. “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, 2. Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, 3. Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor i 4. VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini) – Nenad Čanak.

Izborne liste i kandidati mogu se videti OVDE.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap