Vesti- Osnovni sud u Zrenjaninu presudio je da je predsednik Odbora za kulturu i informisanje Mirko Krlić dužan da glavnom i odgovornom uredniku lista „Zrenjanin“ Daliboru Bubnjeviću isplati 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti i pretrpljenog straha, zbog toga što ga je u martu 2018. godine na novinarskom zadatku verbalno i fizički napao.

U presudi je  odbačeno  da je Bubnjević „trpeo fizičke bolove“, iako je sud na osnovu njegovog i iskaza svedoka utvrdio da ga je Krlić na manifestaciji „Hercegovačko sijelo“ u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu ošamario.

Bubnjević je u tužbi naveo da mu je Krlića, stoji u presudi, prišao za stolom i uz psovke i uvrede rekao da ne piše o njegovoj ćerki i fabrici vode, a da je zatim otišao za njim u toaletu gde ga je fizički napao.

Krlić se Bubnjeviću u toaletu, stoji u presudi, obratio rečima: „Obećao sam ti da ćeš dobiti ono što zaslužuješ, to što sam ti rekao ispunjavam“, a zatim ga je otvorenom šakom udario u desnu stranu lica i nastavio sa pretnjama. Bubnjević je, prema tužbi, „doživeo strah maksimalnog intenziteta, bojazan za život i zdravlje“.

„Kao posledica napada bila je nemogućnost Bubnjevića da se skoncentriše na svoj posao, pa njegova kolumna u ‘Zrenjaninu’ nije izlazila nekoliko nedelja”, stoji u presudi. Dodaje se da je Bubnjeviću ovaj incident naneo štetu u profesionalnom i ličnom životu.

Jedan od svedoka rekao je, stoji u presudi, da je u toaletu video Krlića koji se unosi u lice Bubnjeviću, da mu preti i vređa ga, te da je stao između njih kako bi sprečio fizički napad.

U odgovoru na tužbu Krlić je, stoji u presudi, osporio sve navode Bubnjevića, istakao da on nije bio na novinarskom zadatku, kao i da ga nije vređao, niti fizički napao.

Međutim, iskaz Krlića nije prihvaćen, zato što je prema oceni sud bio u cilju „postizanja uspeha u ovoj parnici“, kao i da je u on u suprotnosti sa iskazima Bubnjevića i svedoka, koje je sud u celosti prihvatio.

Takođe, sud je utvrdio da je Bubnjeviću izdat radni nalog da izveštava sa te manifestacije, na poziv gradonačelnika Zrenjanina.

Sud je zaključio da je Krlić „u javnosti na veoma značajnom i važnom skupu sa mnogo prisutnih zvanica Bubnjevića u više navrata verbalno napao, a kasnije i fizički, čime je povredio njegovu čast i ugled“.

Na ovu presudu Krlić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.