Zrenjanin – Gradonačelnik  Zrenjanina Čedomir Janjić na gradilištu “Lidla 2”: širenje mreže ovog trgovinskog lanca pouzdan znak da grad ima razvojnu perspektivu.

 

– Samo Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Pančevo u ovom trenutku imaju više od jednog maloprodajnog objekta u lancu “Lidla” u Srbiji, a uskoro će im se pridružiti i Zrenjanin. Kada takva nemačka kompanija proceni da treba da širi mrežu u nekoj sredini, onda je to pouzdan znak da je taj grad dobro mesto za investiranje i poslovanje, i da ima razvojnu perspektivu. Zrenjanin, dakle, ulazi među svega pet gradova u Srbiji u kojima “Lidl” gradi svoj drugi objekat, a svakako je u samom vrhu u našoj zemlji kada su u pitanju povoljni ekonomski parametri u poslednjih nekoliko godina – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić nakon današnjeg obilaska gradilišta na Bagljašu, gde je u toku izgradnja druge prodavnice nemačkog lanca “Lidl” u našem gradu. Istakao je i dobru saradnju između predstavnika kompanije i Grada Zrenjanina, kao i svih gradskih stručnih službi, u svakom segmentu realizacije ove investicije.

– To nije samo nova investicija, već su to i nova radna mesta, jer, dosta Zrenjaninaca već radi na ovom gradilištu, a kada objekat bude završen biće otvoreno četrdesetak novih radnih mesta. Mislim da je to najbolji pokazatelj u kom pravcu ide naš grad, kako nas ljudi sa strane vide i koliki je potencijal našeg grada. Setite se kako je izgledao “Bagljaš” i ovaj deo grada pre oko sedam godina, a kako sada izgleda, sa izgrađenim “Aviv Parkom” koji je tri puta proširivan i koji ima u planu još jedno proširenje, a evo, sada i “Lidlom” sa druge strane, koji će i funkcionalno povezati u jednu celinu stambeni i poslovni deo “Bagljaša”. Sve to dodatno potvrđuje da Zrenjanin jeste grad sa perspektivom – naglasio je gradonačelnik.