Zrenjanin- Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ su proteklih nedelja radili na košenju i uređivanju zelenih površina u naseljima Mala Amerika, 4. juli, Zeleno Polje, Bagljaš, Putnikovo; u Miletićevoj, ulici Cara Dušana, Žarka Zrenjanina, 9. januara; u parku Mladosti, Spomen parku; sređivali su kupalište ‚Peskara‘ i izletište ‚Motel‘ (gde su ujedno i razvlačili pesak); uređivali Katoličko, Centralno, Temišvarsko i Gradnuličko groblje, kao i kružne raskrsnice.

 

„Početkom ove nedelje započeli su košenje zelenih površina u naselju Lesnina, duž Magistrale, Beogradske i ulice Koče Kolara; u Čokliget i Plankert parku i u neposrednoj blizini novog parkinga. Do kraja nedelje u planu je završetak započetih radova, kao i košenje zelenih površina oko jezera kod Žitoprodukta, kod Šećeraskog parka…“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“.

„Podsećamo građane da se prolećna akcija iznošenja kabastog otpada završava u četvrtak, 11.06.2020. godine. Građani koji nisu iskoristili akciju iznošenja kabastog otpada, svoj otpad mogu odneti na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7-19 časova.  Odlaganje je besplatno za fizička lica, ukoliko otpad dovezu sopstvenim prevozom, potrebno je samo javiti se portiru na ulazu u deponiju. Ukoliko građani imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti i “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom Preduzeća. Sve dodatne informacije, građani mogu dobiti putem telefona 064/811-68-64″, dodala je Danijela Tančić.