Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas Lazarevo i tom prilikom je obišao sportski centar i vatrogasni dom u tom selu. U Lazarevu su u toku radovi na uređenju košarkaškog terena, na kojem će biti postavljena tartan podloga, i to je samo jedna od investicija realizovanih u prethodnom periodu. Zamenjena je i kompletna javna rasveta, sređen je i popločan centar sela, uređuje se sala za borilačke sportive.


-Više puta sam ponovio da sređujemo centar i periferiju grada, ali da brinemo i o 22 naseljena mesta. Lazarevo je jedno od retkih mesta koje danas ima i samodoprinos, tako da su građani udružili svoj novac da bi komunalno opremili selo i pomogli sportskim klubovima. Naš doprinos u tome je lepo košarkaško igralište sa tartanom i dva koša, koje će biti uređeno na radost mladih i sjajnih košarkaša iz Lazareva, ali i druge omladine – kazao je Janjić.

Gradonačelnik je najavio da već krajem naredne nedelje u selo stižu mašine u sklopu nastavka gradnje fekalne kanalizacije, u okviru čega će biti izgrađene i dve crpne stanice.

-Još pet miliona dinara je izdvojeno za nastavak izgradnje kanalizacione mreže. To je jedan od najvećih projekata na području grada i u narednom periodu ćemo u sva 22 sela ili završiti ili započeti gradnju fekalne kanalizacije – napomenuo je Janjić.

On je podsetio da je u Lazarevu, kao i u drugim selima, zamenjena kompletna javna rasveta, tako da meštani sada imaju novu natrijumsku rasvetu u svojim ulicama.

-Jedan od velikih projekata koji će Grad Zrenjanin finansirati uz pomoć Pokrajine jeste i izgradnja sportske sale u Lazarevu – najavio je gradonačenik Janjić.

Predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović istakao je da su gradilišta u Lazarevu bila aktivna u prethodnom periodu. On se zahvalio zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Čedomir Janjiću na novom košarkaškom terenu, ali i na drugim projektima realizovanim u ovoj sredini.

-Prethodnih meseci smo popločavali centar sela behaton pločom, i urađeno je oko 500 kvadrata prostora. Iz samodoprinosa završavamo uređenje sale za borilačke sportove, a nadamo se da ćemo ove godine završiti i crkvu, odnosno podići dva zvonika.

Obezbeđena su za te namene sredstva od Republike, Grada, Mesne zajednice i građanstva. Takođe, imamo obećanje gradskih čelnika da ćemo nastaviti i sa radovima na kanalizaciji, što će posebno obradovati sve meštane – naglasio je Tihomirović.

Zajedno sa gradonačelnikom Janjićem, u poseti Lazarevu bili su i njegov zamenik Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin.

Asfaltirane još tri ulice u Mužlji, počela i izgradnja novog sportskog centra

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je u nedelju prigradsko naselje Mužlja i zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima Mesne zajednice “Mužlja” obišao asfaltirane ulice, a zatim i gradilište budućeg sportskog centra.

U tom delu grada asfaltirane su Đerdapska, Vinodolska i Makarska, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko dva miliona dinara.

Gradonačelnik je podsetio da su prošle godine asfaltirane i obližnje – Lovćenska, Velebitska i Dinarska ulica.

– Manje od godinu dana je prošlo od kada smo u ovom naselju asfaltirali još tri ulice. Veoma sam zadovoljan što smo i ove godine uspeli da izdvojimo sredstva i obezbedimo stanovnicima dobar put do svojih kuća, a koliko sam čuo, pojedine ulice presvučene su asfaltom pre više od pedeset godina. Gradimo i otvoreni sportski centar ovde u Mužlji, biće to prelepo fudbalsko igralište, a vidite koliko već sada ima dece na ovom malom, pomoćnom terenu, tako da verujem da će ovo mesto biti novo stecište omladine sa teritorije grada – rekao je gradonačelnika Janjić.

Predstavnik Mesne zajednice Vladimir Komerdelj zahvalio je gradonačelniku i Gradu na obezbeđenim sredstvima i obavljenom poslu istakavši da su stanovnici zadovoljni što su ulice do njihovih kuća asfaltirane, ali i zbog novog sportskog centra koji niče u tom delu Mužlje koji će okupiti malde ne samo iz tog prigradskog naselja, već i sa teritorije celog grada.