Pet saobraćajnih nezgoda – dve osobe lakše povređene

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga dve nezgode sa nastradalim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 500.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 3 (tri), neustupanja prvenstva prolaza – 1 (jedna) i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 (jedna).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 36 učesnika u saobraćaju i izdato je 112 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 31 vozač, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 27 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap