U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 23. jula  u Velikom salonu KCZR biće izloženi radovi sa likovne kolonije koju već dugi niz godina unazad uspešno realizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna u saradnji sa Županijskim savetom Timiš a sa ciljem povezivanja i saradnje najeminetnijih slikara iz Vojvodine i Rumunije. U okviru postavke biće izloženo oko 20 radova koje publika može da pogleda do 5. avgusta.

Likovna kolonija, tradicionalno organizovana svake godine u periodu od 10 godina, zajedno sa Županijskim Savetom Timiš, je rezultat dugogodišnje saradnje Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Županijskog Saveta Timiš. Cilj likovne kolonije je saradnja najeminentnijih slikara iz Vojvodine i Rumunije kao i stvaranje jedne od stalnih postavki Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna. Likovna kolonija se organizuje svake godine, u jesen, na različitim lokacijama u prirodi (obala reke Begej, Carska bara, Deliblatska peščara, Etno kompleks „Banatska kuća“ iz Torka) gde slikari oslikavaju prirodu različitim tehnikama: ulje na platnu, akvarel, grafika, skica…

Slike koje će biti predstavljene u Izložbenom salonu Kulturnog Centra iz Zrenjanina, biće samo jedan deo realizovanih slika na likovnim kolonijama u periodu od 10 godina. Slikari koji su učestvovali na likovnim kolonijama i autori slika koje će biti izložene su: Viorel Flora (Zrenjanin), Jonel Popović (Pančevo), Emil Sfera (Pančevo), Konstantin Grosu (Zrenjanin), Dalila Avram (Torak), Sebastijan Keči (Torak), Aleksandar Kačar (Zrenjanin), Emil Grama (Temišvar), Euđenia Dragoj Banću (Temišvar), Filip A. Petku (Temišvar) i Violeta Caprđa (Banatsko Novo Selo).

 

Izložba može da se pogleda svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20h.

 

Program se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

 

Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Zrenjanina obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedene mere prilikom posete Kulturnom centru Zrenjanina.