Između pešačkog i železničkog mosta, u dužini od 780 metara, u toku su radovi na izmuljavanju Begeja, čiji rok za završetak je tri meseca.


Radovi teku planiranom dinamikom, u šta se danas uverio Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, koji je pomenute radove obišao sa svojim saradnicima.

U današnjem obilasku, uz gradonačelnika su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Duško Radišić i predstavnici preduzeća JVP “Vode Vojvodine” koji učestvuju u finansiraju istih.Vrednost radova je 40 miliona dinara, a sa po 20 miliona dinara, finansiraju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“.
Radovi su trenutno u punom jeku i značajne promene već su vidljive, u šta nas je uverio Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.
-Ovo je sada potpuno nova vizura, pogled i izgled Begeja. Prethodnih decenija smo zaboravili na Begej, što svakako nije dobro, ali, sada se vraćamo i koristimo ove resurse. Nadam se da će ove godine biti početak postavljana stalnih vezova, jer imamo veliki broj zainteresovanih građana za priveze i stalne vezove, kako bi mogli ovde da čuvaju svoje čamce, kaže Radišić, koji dodaje da Grad Zrenjanin i JVP “Vode Vojvodine” nastavljaju sa čišćenjem i da se ove godine čisti potez od žutog mosta do Železničkog mosta, a deo koji je do sada očišćen pokazuje i više nego dobre rezultate.

S obzirom da Grad Zrenjanin poseduje turistički potencijal, nakon realizacije pomenutih radova, osim što će se poboljšati uslovi života svih građana, ujedno, očekuje se i povećan broj turista, što će doprineti daljem razvoju grada.
Podsećamo, na potezu čije je uređenje počelo, planirana je i gradnja staze, pa će praktično šetalište koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do takozvanih „malih ulica“ kod železničkog mosta, i vodiće pored škole “2. oktobar” i naselja “Ruža Šulman”.