Gradu Zrenjaninu opredeljeno je blizu 3,5 miliona dinara bespovratnih sredstava iz budžeta AP Vojvodine za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju novih saobraćajnica u radnoj zoni “Jugoistok”, a ugovor o dodeli sredstava potpisali su u Novom Sadu pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić.

Sredstva su Gradu Zrenjaninu dodeljena na osnovu konkursa za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata jedinica lokalne samouprave, a ukupno je za osam gradova i opština sa teritorije APV izdvojeno 14,5 miliona dinara. Zrenjaninu su, pojedinačno, dodeljena najveća sredstva za ovu namenu. Iznos preostalih sredstava za realizaciju predviđenog projekta obezbediće se iz budžeta Grada Zrenjanina, po principu sufinansiranja.

Projektom u Zrenjaninu je obuhvaćena izrada dokumentacije za izgradnju saobraćajnica u delovima proširene zone “Jugoistok” 2-A, 2-B i 2-D, kao i izrada dokumentacije za rekonstrukciju raskrsnice na ulazu u naselje Mužlja, poznate kao “Mužljanska raskrsnica” – ulica Radnoti Mikloša, Hunjadi Janoša, Madač Imrea i Tot Ištvana, za koju bi projekat rekonstrukcije trebalo da odredi optimalno rešenje za unapređenje saobraćaja i novu saobraćajnu signalizaciju i infrastrukturu.

Izgradnja novih saobraćajnica u industrijskoj zoni “Jugoistok” neophodna je zbog značajnog proširenja zone i dolaska novih investitora, te se ukazala potreba i za unapređenjem saobraćajne i prateće infrastrukture unutar zone, uključujući i izgradnju trotoara, biciklističkih staza, instalacija za odvodnjavanje, javno osvetljenje, saobraćajnu signalizaciju.