Turistička organizacija grada Zrenjanina je zahvaljujući velikom angažovanju i uvođenju novina  uspela da realizuje mnogo projekata u proteklom periodu, što su mnogi prepoznali i nagradili. Protekle 2019. godine pristigle su nagrade Novosadskog sajma za doprinos razvoju turizma grada Zrenjanina, Brend ambasador u turizmu zapadnog Balkana na Međunarodnoj agro biznis konferenciji u Vrnjačkoj Banji,  nagrada za suvenir na Sajmu seoskog turizma na Goliji i mnoge druge.

U Zrenjaninu se gotovo 365 dana dešavaju neke manifestacije, kako u samom gradu tako i u okolnim naseljenim mestima, neke od njih su „Kobasicijada“ u Belom Blatu, „Pčela fest” u Melencima, „Banatske vredne ruke”, „Korzo fest”, „Mini gitarijada”, „Leto na Peskari”, „Buđenje proleća“  i nadaleko poznata manifestacija“Dani piva“ koji okupi preko pola miliona ljudi.

Kalendar svih manifestacija pogledajte OVDE

 

Ove 2020. godine našu zemlju, kao i ceo svet zadesila je pandemija korona virusa, koja je mnogo uticala na realizaciju brojnih manifestacija i događaja, a prednost nautičkog turizama je ta što se i u vreme pandemije može održavati i razvijati.

 

NAUTIČKI TURIZAM VELIKI POTENCIJAL GRADA ZRENJANINA

 

Nautički turizam je u svetu vrlo popularan i poslednjih nekoliko godina doživljava pravu ekspanziju,  a Zrenjanin ima veliki potencijal da plovidbu uvrsti u svoju turističku ponudu jer  se nalazi na šest vodotokova. Na levoj obali Begeja, u neposrednoj blizini pešačkog mosta u naselju “Berbersko” nedavno je izgrađen  pristan što predstavlja dobru priliku da procveta nautički turizam u našem gradu.

Značaj pristana je u razvoju nautičkog turizma, uspostavljanju prekograničnog transporta, boljoj plovnosti Begeja kroz Zrenjanin, uređenju obala i šetališta, kao i organizaciji turističkih plovidbi ka Sečnju, Carskoj bari, Ečki, Belom Blatu, Kaštelu, Titelu…

 

   

Zoran Kiki Lesendrić rok muzičar, kompozitor i producent. Frontmen je grupe „Piloti“ koja je bila jedna od najpoznatijih rok grupa u bivšoj Jugoslaviji prepoznao je veliki potencijal nautičkog turizma u Zrenjaninu.

Zoran Kiki Lesendrić uživao je na brodu kapetana Nikole Spajića.

 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina istakao je da je pandemija korona virusa ugrozila turizam kako u svetu, tako i u našoj zemlji, ali da se Turistička organizacija grada Zrenjanina trudi da svoje aktivnosti prilagodi novonastaloj situaciji i da je nautički turizam dobra prilika da se privuče veliki broj posetilaca u naš grad.

„Ove godine smo izuzetno dobro počeli i imali smo veliku posećenost manifestacija, a onda je marta počela pandemija korona virusa i ugrozila turizam. Odložili smo  mnogo manifestacija: „Buđenje proleća“, „Prvomajki uranak“, „Beogradski manifest“, „Banatsku bajku“, „Korzo fest“ i „Dani piva“. Krizni štab je ublažio mere, te ćemo za  sve Zrenjanince koji  ovog leto neće ići van grada na odmor, nastaviti  sa realizacijom „Banatske bajke“ i još mnogo toga ako vreme dozvoli. U jeku pandemije, kada su granice Srbije i gotovo svih zemalja sveta zatvorene, treba razvijati nautički turizam, a mi našim sugrađanima i gostima nudimo vožnju brodom Begejom“, rekao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

NAUTIČKI TURIZAM PRILIKA DA SE PRIVUČE VELIKI BROJ TURISTA

Kapetan broda Nikola Spajić  plovi Begejom za svoju i dušu svojih gostiju i ističe da bi korist od razvoja nautičkog turizma bila višestruka, kako za grad tako i za Srednjobanatski okrug.

Svi zainteresovani za vožnju brodom mogu se javiti Informativnom centru Turističke organizacije grada Zrenjanina koji se nalazi na Trgu slobode i rezervisati svoje mesto.

RADNO VREME INFORMATIVOG CENTRA:
ponedeljak-petak 08h-20h
subota 09h-14h

 

Na sajtu Turističke organizacije grada Zrenjanina www.visitzrenjanin.com i Facebook stranici nalaze se sve potrebne informacije  o manifestacijama, smeštajnim kapacitetima i turističkim potencijalima našeg grada.