Foto:arhiva

Zrenjanin- Nastavljeni radovi na kanalizacionoj mreži čiji je cilj unapređenje sistema prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u naselju Mala Amerika. Delovi ulica biće zatvoreni za saobraćaj.
U sredu 23. septembra nastavljeni su radovi na kanalizacionoj mreži u gradskom naselju Mala Amerika, odnosno u ulicama Stevice Jovanovića i Đorđa Stratimirovića.

Radovi na kanalizacionoj mreži u naselju Mala Amerika započeti su sredinom decembra 2019. godine, prekinuti su nakon nesrećnog slučaja koji se dogodio na gradilištu i sada su se stekli svi uslovi da radovi budu nastavljeni. Planirano je da radovi, ukoliko ne dođe do neplaniranih situacija, budu završeni za 20 radnih dana.

Radovi na fekalnoj kanalizaciji obuhvataju zamenu kanalizacionih cevi i izgradnju novih kanalizacionih šahtova u ulicama Stevice Jovanovića i Đorđa Stratimirovića, a sa ciljem da se otkloni postojeća havarija na fekalnoj kanalizacionoj mreži, spreči sporadično izlivanje otpadnih voda i omogući njihovo nesmetano prikupljanje i odvođenje na teritoriji celog naselja MalaAmerika.

Zbog potreba izvođenja radova,a u skladu sa dinamikom izvođenja, doći će do zatvaranja pomenutih ulica za saobraćaj. Trenutno je za saobraćaj zatvorena ulica Stevice Jovanovića, od ulaza u ulicu Rade Končara do ulice Đorđa Stratimirovića. Mesto izvođenja radova obeleženo je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima.