Foto: arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede, a devet lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 591.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri, neustupanja prvenstva prolaza – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 13 učesnika u saobraćaju i izdata su 104 prekršajna nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.