Koncert violinistkinje Mine Đekić i pijaniste Milana Aleksića održaće se u petak 23. oktobra 2020. g. u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Na programu su dela Telemana, Šuberta i Milana Aleksića.

Ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku ograničen na 25. Posetioci mogu rezervisati mesto prijavom na e-mail adresu: museumzr@mts.rs. Prijavljivanje je moguće dok se mesta ne popune, a najkasnije do dana koncerta (petak, 23. 10. 2020) u 14 časova. Publika je u obavezi da nosi masku.

 

O UMETNICIMA

Mina Đekić je nakon završenih studija violine u klasi profesorke Evgenije Kravceve na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao centralnu oblast svog interesovanja izabrala muziciranje u kamernim ansamblima. Sa brojnim sastavima, od dua do kamernih orkestara, nastupala je na koncertima, seminarima, festivalima i turnejama u zemlji i inostranstvu (Hrvatska, Slovenija, Irska, Turska, Austrija, Španija). Završila je specijalističke studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2016. godine. Trenutno je stalni član više kamernih ansambala, među kojima su duo Proces, gudački sastav Anime i kamerni orkestar Kamerata Akademika iz Novog Sada. Kao izvođač je ostvarila saradnju sa mnogim savremenim kompozitorima iz celog sveta. Nastupala je i kao honorarni član simfonijskih orkestara među kojima su Beogradska filharmonija i Vojvođanski simfonijski orkestar, sa kojim i dalje sarađuje. Bavi se pedagoškim radom u MŠ Stanislav Binički u Beogradu.

Milan Aleksić  je završio osnovne studije kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se na Magistarskim studijama na AUNS, Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Gradskom univerzitetu Njujorka, Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču i Visokoj školi za muziku Hans Ajsler u Berlinu. Završio je doktorske studije na FMU u Beogradu.
Radi kao profesor na AUNS. Kao profesor/istraživač je radio na Univerzitetu za umetnost, Institutu za novu muziku Klangzeitort u Berlinu (2015), Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu (2013-2014), Gradskom univerzitetu Njujorka i u Centru za elektronsku i multimedijalnu umetnost Harvestworks (2009). Radio je kao muzički saradnik na Radio-televiziji Novi Sad i u MŠ Josif Marinković u Zrenjaninu.