Zrenjanin- Na osnovu podignute optužnice od strane Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, Osnovni sud u Zrenjaninu nepravnosnažnom presudom, oglasio je krivim Z.T. iz Zrenjanina, zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz  Krivičnog zakonika Republike Srbije i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Okrivljeni je oglašen krivim jer je15.07.2020.godine, u Zrenjaninu, u prostorijama Prekršajnog suda u Zrenjaninu, napao i pretio da će napasti službena lica u vršenju poslova javne bezbednosti, oštećene policijske službenike M.T. i K.S, oboje iz Zrenjanina, koji su ga sproveli do prostorija Prekršajnog suda u Zrenjaninu, radi saslušanja kao osumnjičenog, tako što se, dok je čekao izricanje presude, oštećenim policijskim službenicima obratio pretećim rečima, psovao ih, nakon čega je ustao sa stolice i nogom zadao udarac policijskom službeniku M.T. u predelu leve potkolenice, nanevši mu time lake telesne povrede u vidu nagnječenja neoznačenih delova potkolenice.

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu, podneće žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu zbog odluke o krivičnoj sankciji, jer smatra da je okrivljenog potrebno osuditi na dužu kaznu zatvora.