Zrenjanin- Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca danas je dobila sertifikat o akreditaciji na period od sedam godina iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, laboratorijske dijagnostike, farmaceutske zdravstvene delatnosti, životne sredine, ljudskih resursa, upravljanja informacijama, rukovođenja i standarda upravljanja.

Sertifikat je direktorki Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ Zorici Ćulibrk uručio je predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vlado Davkovski.

Svečanosti povodom uručivanja akreditacije pored direktorke Specijane bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ Zorice Ćulibrk, prisustvovali su i vladika banatski Nikanor, predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vlado Darkovski, u ime Grada Zrenjanina Jelena Dragić načelnica Odeljena za društvene delatnosti, direktor smederevske bolnice Nenad Đorđević, kao i brojni zaposleni ove ustanove.

Vladika banatski Nikanor čestitao je direktorki i svim zaposlenima na dobijenom serfitikatu i izuzetnom radu.

Direktorka  Specijane bolnice za rehabilitaciju banja „Rusanda“ Zorica Ćulibrk istakla je veliki značaj sertifikata za ovu ustanovu i zahvalila se timu koji je doprineo da ustanova dobije ovaj vredan sertifikat.

„Proces akreditacije Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja „Rusanda“ počeo je krajem 2018. godine. Prvi deo ovog važnog procesa sastojao se od formiranih timova i obuke za samoocenjivanje i podizanje kvaliteta rada i uslova  za rad u našoj ustanovi. Bilo je neophodno definisati prioritete i imlementirati potrebne promene kako bismo unapredili sopstveni rad i usluge. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije nam je pomogla u tome, redovno kontrolisala naš rad i davala nam uputstva za podizanje kvaliteta rada. Vrednim i predanim radom rukovodstva  i svih zaposlenih u Specijalnom bolnici „Rusanda“ u prethodne dve godine, unapredili smo svoj rad i učinili da naša Banja bude pristupačna našim gostima i pacijentima i da naše usluge budu podignute na viši nivo„, rekla je Zorica Ćulibrk i istakla da je ova ustanova među prvima u Vojvodini dobila sertifikat.

„Zahvalila bih se svima koji su u prethodnom periodu zaslužni za dobijanje ovako značajnog sertifikata, posebno doktorki Vesni Kraljević, pravniku Nemanji Semlekanu, načelnici Snežani Nađalin i Sonji Kaluđerski, mladim lekarima Dr Radinki Madžar i dr Jeleni Kaplarević, glavnim sestrama Ivoni Trišić i Ljubici Srdić“, naglasila je direktorka.

 

„Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije ocenjuje ustanove po nacionalnim standardima,  ocenjuje se klinički i ne klinički deo, standarde rukovođenja, upravljanje ljudskim resorsima i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Agencija je Specijalnoj bolnici u Melencima dodelila sertifikat na maksimalan broj godina, jer je pokazala kvalitet na najvišem nivou“, rekao je Vlado Darkovski šef odeljenja za akreditaciju i unapređenje kvaliteta rada zdravstvenih ustanova Srbije i projektne aktivnosti.

„Dobijena akreditacija je kruna kontinuiranog i stručnog rada zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. Ova akreditacija je veoma važna kako za građane Zrenjanina, tako i za druge građane koji dolaze iz Republike Srbije na rehabilitaciju“, rekla je Jelena Dragić načelnica Odeljena za društvene delatnosti.

Akreditacijska poseta spoljašnjih ocenjivača je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju banja „Rusanda“ trajala u periodu od 4. do 7. oktobra 2020. godine.

Cilj akreditacije je da unapredi kvalitet zdravstvene zaštite  i postavi optimalne i dostižne ciljeve ispunjenja akreditacijskih standarda, formiranje baze  podataka udravstvenih ustanova koje uspešno  ispunjavaju određene standarde i kriterijume.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju banja „Rusanda“  ima drugu po veličini ambulantu u Srbiji i u njoj se svakodnevno zbrine 500 ambulantnih i do 300 pacijenata na stacionaru.

Za više informacija zapratite Facebook  i Instagram stranicu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“.