Na međunarodnom 5. Horskom šampionatu „Lege Artis“ koji je održan 21. novembra „on line“ u Tuzli učestvovali su zrenjaninski horovi, Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor muzičke škole „Josif Marinković“. U konkurenciji 13 horskih ansambala zrenjaninski horovi izborili su se za visok plasman i osvojili čak 5 nagrada.

Mešoviti hor „Pannonica“ osvojio je II nagradu i kategoriji mešovitih horova a  Omladinski mešoviti hor muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio je četiri prestižne nagrade: I mesto u kategoriji mešovitih horova,  specijalnu nagradu za Najbolju izvedbu savremenog horskog dela, specijalnu nagrada za Scensku izvedbu horske kompozicije i  III mesto u natpevavanju za GrandPrix u ukupnom plasmanu svih horova.

“U ovim teškim vremenima, osećamo još veću radost i zadovoljstvo što smo imali priliku da se takmičimo i na ovaj način. Takmičili smo se sa snimcima našeg pevanja koji su snimljeni prošle godine. Pevačima oba hora i meni je ovo velika motivacija da zadržimo pozitivno raspoloženje i zajedništvo čekajući da se ponovo okupimo i nastavimo da radimo ono što zaista volimo, da zajedno pevamo i uživamo u horskoj muzici. Zahvaljujemo se na odličnoj organizaciji umetničkom direktoru šampionata gospodinu Jasminu Hasiću i njegovom timu na ovoj izvanrednoj prilici da se naše pevanje čuje i da u direktnom televizijskom prenosu osetimo dobro poznato uzbuđenje i ogromnu radost prilikom proglašenja rezultata. Ceo horski svet je zaustavljen, kao i mnogi drugi aspekti života, ali nada i dalje postoji i svi čekamo trenutak kada da će naši glasovi  ponovo zazvučati u uzvišenoj lepoti, harmoniji i kreaciji stvaranja muzike” izjavila je dirigent oba hora Zorica Kozlovački.

Video sa Grand Prix nadpevavanja horova i dodele nagrada https://www.youtube.com/watch?v=fkyZkSQVB_E&feature=emb_logo