Obeležen Dan Komande za razvoj Banatske brigade (FOTO)

Zrenjanin- U kasarni „NH Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu danas je održana vojna svečanost povodom Dana Komande za razvoj Banatske brigade, koji se obeležava 17. novembara u spomen na dan kada je 1918. godine pobednička Srpska vojska ušla u tadašnji Veliki Bečkerek.

 

Povodom Dana jedinice pročitane su čestitke, sumirani su rezultati rada između dva praznika i najistaknutijim pojedincima su dodeljene nagrade i pohvale.

 

Čestitajući praznik pripadnicima jedinice, komandant pukovnik Aleksandar Dedić je između ostalog istakao: „Pored stalnog ulaganja napora na unapređenju uslova za život i rad pripadnika jedinice, realizovali smo i više složenih zadataka, samostalno i uz podršku organa vlasti na teritoriji u našoj nadležnosti. Posebno bih istakao angažovanje pripadnika jedinice na pružanju pomoći organima lokalne samouprave i stanovništvu u prvom talasu borbe protiv „COVID 19“, strašne pošasti koja je zadesila celokupno čovečanstvo. Tada su pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade bili angažovani na prostoru od Kikinde do Pančeva, i od reke Tise do granice sa Republikom Rumunijom“.

Svečanost je održana uz poštovanje svih propisanih mera za suzbijanje i sprečavanje širenja zarazne bolesti „COVID 19“.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap