5 saobraćajnih nezgoda-jedna osoba poginula, dve teže i dve lakše povređene

 

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, tri nezgode nastradalim licima i dve nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, dva lica su teže povređena, a dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 542.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna i nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdato je 85 prekršajih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere, 2 vozača – ostala isključenja i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga, 8 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap