Zrenjanin- Nastavljajući novogodišnju akciju dodele paketića i poklona, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas Osnovnu i srednju školu “9. maj” i direktorki Snežani Vukić uručio 210 paketića, za sve učenike škole.

Zbog poznate epidemiološke situacije, izostalo je ovoga puta prisustvo dece, ali će pokloni svakako stići do njih pre novogodišnjih praznika. Direktorka Vukić izrazila je zahvalnost Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Salapuri na poklonima i istakla da će deci doneti radost i ulepšati im dane u kojima nisu u mogućnosti da dolaze u svoju školu.

Za novogodišnje paketiće deci iz ove škole, kao i deci korisnika gradskih ustanova socijalne zaštite, grad je izdvojio 600 hiljada dinara, odlukom gradonačelnika da se u tu svrhu preusmeri deo sredstava namenjen organizaciji novogodišnjeg programa.

Osnovna i srednja škola “9. maj” osnovana je 1966. godine i smeštena je u zgradi koja je sazidana još davne 1903. godine i predstavlja spomenik kulture, pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika. U sklopu škole nalaze se i dve pomoćne zgrade, uređen sportski teren, a u izgradnji je i novi objekat u dvorištu. Škola se bavi predškolskim, osnovno i srednjoškolskim obrazovanjem mentalno nedovoljno razvijene dece, a upravlja i Dnevnim centrom “Naša priča”, u zrenjaninskom naselju “Zeleno polje”, u kom borave deca koja su završila školsko obrazovanje.