Zrenjanin-Nakon što je humanitarna aktivistkinja danas u Jutarnjem programu RTS-a iznela podatke o dvočlanoj porodici iz Lukićeva, koja je obolela od korone i koju „niko nije obišao deset dana“ gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura  uputio je demant koji vam prenosimo u celosti:

 

„Nakon što je u Jutarnjem dnevniku RTS humanitarna aktivistkinja iznela podatke da je pomogla dvočlanoj porodici iz Lukićeva kod Zrenjanina, koja je obolela od korone  i koju „niko nije obišao deset dana“ želimo da iznesemo istinu , kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Iako ova porodica ima u vlasništvu kuću u Lukićevu, ona  se odjavila i samo povremeno borave u selu. Verovatno je to razlog zašto su se obraćali humanitarnoj aktiviskinji za pomoć, a ne zvaničnoj lokalnoj vlasti ili Mesnoj zajednici, koja im je u više navrata ove godine obezbeđivala humanitarnu pomoć od Grada Zrenjanina ili iz lokalne zajednice o čemu  postoje pisani dokumenti. U Mesnoj zajednici nisu tražili da im ta porodica dostavi potvrdu da su socijalno ugroženi, već su im sve ovo vreme verovali na reč.

Dakle nema govora da je u pitanju porodica koja je zaboravljena, posebno ne u Lukićevu. To je selo koje je poznato po solidarnosti meštana. Ovih dana su samoinicijativno sakupili 35.000 dinara da se plati struja jednoj zaista socijalno ugroženoj porodici.

Molimo sve humanitarne radnike, organizacije ili ustanove koje žele da pomognu da se najpre raspitaju kod nadležnih o tačnim podacima onih kojima pružaju pomoć. Lokalna samouprava i Mesna zajednica nisu protiv pomoći ovakve vrste, ali smatramo da je ovaj medijski  nastup bacio nepotrebno loše svetlo na rad mnogih u Gradu Zrenjaninu koji se bave humanitarnim akcijama ili im je to redovan posao“, ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.